Paradicsomos káposzta
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 1 kg fejeskáposzta
- 1.5 l paradicsom ivólé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2-3 db paradicsom
- 40 g zsír
- őrölt bors
- őrölt kömény
- só
- ételízesítő
- pirospaprika
- kis doboz paradicsompüré
- liszt
- cukor
Elkészítés
A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, és csíkokra szeleteljük. Lábosba tesszük és felengedjük 1000 ml paradicsomlével. Ízesítjük kristálycukorral, ételízesítővel, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomokat, és lefedve puhára főzzük. Elkészítjük a magyaros rántást (vöröshagyma,zsír,liszt,leheletnyi pirospaprika) belekeverjük a paradicsompürét, majd felöntjük a paradicsomlével és jól elkeverve belekeverjük a főzelékbe. Jól össze forraljuk. Édeskés-savanykás ízű legyen, figyeljünk arra,nehogy valamelyik íz erősen érezhető legyen.
Megjegyzés
Régi népies étel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.