Paradicsomos káposzta

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg fejeskáposzta
  • 1.5 l paradicsom ivólé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2-3 db paradicsom
  • 40 g zsír
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • kis doboz paradicsompüré
  • liszt
  • cukor

Elkészítés

A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, és csíkokra szeleteljük. Lábosba tesszük és felengedjük 1000 ml paradicsomlével. Ízesítjük kristálycukorral, ételízesítővel, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomokat, és lefedve puhára főzzük. Elkészítjük a magyaros rántást (vöröshagyma,zsír,liszt,leheletnyi pirospaprika) belekeverjük a paradicsompürét, majd felöntjük a paradicsomlével és jól elkeverve belekeverjük a főzelékbe. Jól össze forraljuk. Édeskés-savanykás ízű legyen, figyeljünk arra,nehogy valamelyik íz erősen érezhető legyen.

Megjegyzés

Régi népies étel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.